pondělí 11. dubna 2011

I love the forest, lake, wind and Avalon

                                              http://mari-note.cocolog-nifty.com/photos/uncategorized/2010/04/26/gus270_2.jpg
Hodně z vás mi říká že jsem jako víla, ono to ani jinak asi nejde, vyrostla jsem v lese a krásném městě kde moc kulturního života není a les vybízí k tomu aby si s ním hrála. 

A já věřím na víly a jooo a jooo 
XD Nevím jak to pociťují lidé co žijí ve městech a stromy maj jen v parku a nebo pořádnej kus od domu. Ale já opravdu vím že v lese je něco víc než jen stromy, už několikát sem zažila cosi zajímavého, krásného i děsivého a pokaždé když na mě příjde smutek tak vím že koreny stromů jsou tady vždy pro mě můžu si k nim sednout a zachumlat, schovat se do nich, vzít si sebou papír a malovat nebo jen tak spát. Pokuť se vám srdce vyčistí a vy vidíte vše kolem zamilovaně a každé stéblo trávy vám dělá radost, tak se v lese začnou dít kouzelné věci. Uvedu malí příklad. Jednou sem měla užasně krásnou náladu a šla sem na procházku ještě brzo ráno kolem hodiny rozbřesku, starou zarostlou cestou po které uz nikdo nechodí, vede proti proudu potůčku co nám tady teče,  je v jakém si udolí z obou stran jsou lesní svahy. Když sem do tohodle údolí *roklinky* vešla bylo to jak v pohádce *Legenda* dokonale zlaté proudy slunce se draly skrze stromy dolů ze svahu a lámaly na paprsky. Vážně zlaté a tohle zaření ze svahu, umocnovala ranní rosa které se třpytila a odpařovala, vše kolem mě bylo v pohybu a dýchalo světlem, hmyz se budil a křídla se jim změnila v hvězdný prach co kolem mě poletoval. A já věděla že stačí jen malí kousek a otevřou se nikde mezi stromy vrata jinam. 
   Sedla sem si na mrtvej strom a jedna květina co byla zrovna u mé nohy začala tancovat, *kmytala ze strany na stranu*....a já byla šťasná a dojátá že sem zrovna v tu užasně překrásnou chvíli tam.
                                                                                             
                                    http://www.oceansbridge.com/paintings/artists/d/dagnan-bouveret_pascal_adolphe_jean/oil-big/ophelia.jpg


                       http://lapis.blog.so-net.ne.jp/_images/blog/_1de/lapis/Ophelia-1760c.jpg

              Kousek dál se po téhle cestě se dojde k lesním tůňkám a jezírkům co jsou napájené tím potůčkem, *můžem je však vidět na jaře v období kdy je nejvíve vody* chodím k nim vždy kolem velikonoc a házím do nich květiny. 

   Jesli existuje minulej život tak si myslím že sem byla Oplelie a nebo Avalonská kněžka, noo vlasně já mám dojem že i Ophlia byla dáma z jezera. *to  je jen můj pocit z ní*

                                           http://english.emory.edu/classes/Shakespeare_Illustrated/Simmonds.Ophelia.jpg

Možná i proto kydž mám smutek, cítím jako kydž padám, nekonečnou hřejivě temně příjemnou vodou. 
   *A dno? Néé a néé být k nalezení. Nechávám se nadnášet v hluboké vodě a nevím zda padám , nebo vztoupám. Tak raději spím a čekám na vítr až ho ucítím na tváři a budu vědět že mě černá hlubina pustila.*

                                          http://www.illusionsgallery.com/Ophelia-PS-L.jpg






                Miluji vítr! 
Kdo veří tomu že ke každému člověku patří nějaký přírodní element či síla, tak já veřim ve vítr. 

Miluji ho v jakékoliv formě, miluji jeho hlas,dech jak spívá i řve, jak se lidí dotýká, jak si s náma hraje, je vtipnej a i vřelej. 

Nejlépe si ho vychutnávám v noci,  po půlnoci když  jdu s pejsem na prochuzku,  poslouchám ho, ve stromech si něco mrumlá, hned jak na nej zavolám vlítne mi do vlasů a dělá společníka v nočním městě, kde je momentálně sám....
*emmm tedy jsme samy.*
Nikdo nikdy neni sám.



                                                               



http://nd01.jxs.cz/560/869/d953ab89e3_38091085_o2.jpg
Také máte sny o létání? U mě to ve snech vpadá jako tady, bílé vlající šaty spíše jen takovej obmotanej hadr, bez křídel ty mám jen když padám aby mě udržely ve vzduchu.

                               

                           http://nd01.jxs.cz/078/508/f725a51bf5_4198640_o2.jpg

                      http://jiveon.net/wp/wp-content/uploads/2009/03/mucha-1899-passingwind-fandesignsml1.jpg

1 komentář:

  1. Tohle by byl nádherný vějíř čínského typu... Kdybys našla někoho, kdo umí malovat na hedvábí tím způsobem, při kterém se nerozpíjí kontury... <3

    OdpovědětVymazat

TVÉ jméno prosím:
DĚKUJI :-*