čtvrtek 19. května 2011

Malá koůza psychologie :Oči




http://majka57.cz/images/GIF/motyli/motyli1/qqoe15ut.gif   
                               

Když už jsme si zvykli rozdělovat lidi podle jejich příjmů, hudby, jakou poslouchají, gest a znamení zvěrokruhu, proč bychom si je nemohli zařadit i podle barvy očí? Pojďme se podívat, jaké mívají lidé vlastnosti podle barvy svých očí.

Modré oči     
http://www.umnet.com/pic/diy/screensaver/1%5Cblue-eyes--13519.jpg

Ačkoliv si mnozí přejí mít modré oči, lidé s modrýma očima obvykle nebývají v životě ti nejúspěšnější. Tito lidé se příliš nezabývají svou kariérou a většinou jsou hodně citliví a agresivní.

Lidé s modrýma očima bývají často romantičtí a silně citově založení, moho se stát až chladími. V mezních situacích se spoléhají mnohem více na  logiku než na emoce ale jednají spíše impulzivně než uváženě a promyšleně. Jsou  příliš kritičtí ke svému okolí a mají rádi rozebírání věcí do hloubky.

Obecně jsou modroocí lidé hodně citově založení a plaší. Příliš se neprojevují vůči svému okolí. Lze říci, že nejsou  společenští a těžko navazují a udržují vztahy s lidmi ze svého okolí.

Jakmile si však jednou zvyknou na okolní společnost, stanou se vřelejšími. Přesto ale nejsou schopni navázat dlouhodobé přátelství až na malé výjmky. Rodina a láska jsou pro ně velmi důležité a v této oblasti je v žádném případě nelze považovat za povrchní.


http://www.dragons-gate.com/play/book/green_eyes.jpg 
Zelené oči

Lidé se zelenýma očima jsou obecně považováni za tajemné a velmi smyslné. Umí komunikovat a dokážou svůj protějšek snadno svést. Jsou temperamentní a jemní. Zelenoocí lidé dokážou velmi snadno přitáhnout pozornost svého okolí.
 

Jsou příliš Fantaskní, ale jsou pevně na zemi. Když si najdou nějaký cíl, půjdou za ním až do konce. Jdou si vždy za svým a jsou velmi eteričtí. Není snadné jim odolat.

V milostných vztazích jsou stálí a věrní, ale jen tehdy, když jsou přesvědčeni, že našli svoji druhou polovinu. Mají zvýšené sexuální nároky a dokážou být velmi majetničtí. Láska je pro ně prioritou a ve vztahu bez lásky nevydrží.

Bohužel lidé se zelenýma očima mají dva hlavní nedostatky: upřímnost ve vztahu se svým okolím a potřebu se mstít. Když jim někdo provede něco špatného, nelze to z jejich hlediska vyřešit jinak než pomstou přes jiné lidi kteří se mstí za ně. Jsou hrdí a nemohou takový skutek nechat nepotrestán.


ext. Bild
Hnědé oči

U většiny lidí, kteří se nachází v našem okolí, budou převažovat hnědé oči. Říká se, že barva je stejně intenzivní jako daný člověk. Hnědé oči naznačují, že půjde o rozhodného a ambiciózního člověka.


Lidé s hnědýma očima jsou obzvláště vytrvalí a dělají všechno pro to, aby dosáhli toho, po čem touží. Jsou to opravdoví bojovníci a hodně se soustředí na svou kariéru a na získání materiálního blahobytu. Jsou přemýšliví a rozumní, v životě se opírají o rozum a logickou analýzu.


Pokud jde o vztahy, jsou to převážně extroverti, jsou upřímní a štědří. Rádi udržují dlouhodobé pevné vztahy a neztrácejí čas povrchními známostmi, po nichž nezůstane nic jiného než pár vzpomínek.


Hnědoocí lidé jsou velmi energičtí, stále plni elánu. Svůj čas mají dobře zorganizovaný. Jejich velkým nedostatkem je neschopnost vyjádřit svoje city. Ačkoliv jsou schopní a snadno navazují přátelství, nepatří k těm vřelým lidem, kteří snadno vyjadřují svoje pocity. 



Tak jak to cítíte?? Je na tom něco pravdy?? 

6 komentářů:

  1. hnědé oči, neschopnost vyjadřovat city sedí :´D miluju kluka, ale nejsem schopná mu to říct...

    OdpovědětVymazat
  2. Infa <3
    ty nexistují ... jsou jen tmavě hnědé XD

    OdpovědětVymazat
  3. a co šedé oči?
    Popis modrých očí sedí na přítele, který je modrooký, i když má oči dost tmavé.
    Já mám takovou míchanici spíš do zelena. Asi jsem od každého něco. XD

    OdpovědětVymazat
  4. :3 Ono to docela i pasuje. Jenom moc agresivně si nepřijdu.

    OdpovědětVymazat

TVÉ jméno prosím:
DĚKUJI :-*